De magische plas

Magische plas

Wil je meer weten over Eiland in de Drup? Of over het hoofdstuk dat over de magische plas gaat? Stiekem is de regenplas een doorgang naar een andere wereld. Waar ga jij heen? Het huis van je favoriete voetbalspeler? Snoepjesland? Of gewoon je eigen slaapkamer omdat je dat de fijnste plek van de wereld vindt?

 

Fragment uit het hoofdstuk:

In de stromende regen liepen ze om de toren heen. Het water stond hoog. Ze stopten achter het reservoir. Maximus duwde een paar stevige struiken opzij, coniferen waren het. Ze stapten erdoorheen.

‘Voilà mevrouw, zie hier: De magische plas.’ Hij liet haar hand los.

Keila deinsde achteruit. De borstelige coniferen prikten in haar rug. Het water glom donkerder aan deze kant en het leek te borrelen. Ineens herinnerde ze zich Maximus’ woorden vlak voor de zwemwedstrijd. Let op dat je niet in de zwarte plas duikt, dan verdwijn je. Hij lokte haar in de val! Ze draaide zich om en probeerde weg te komen. Haar laarzen waren vol water.

Maximus hield haar tegen.

‘Je krijgt me niet in die plas,’ zei Keila vinnig.

‘Ik kan je optillen en erin gooien.’

Keila sloeg haar armen over elkaar heen. Nooit laten merken dat je bang bent, dat zei haar vader over grote honden.