Eiland serie

De serie over het zwevende eiland van Keila bestaat uit vier boeken die prima los van elkaar te lezen zijn, maar als je ze allemaal leest, is het natuurlijk het leukst: dan weet je alles van het eiland! Onder aan deze pagina staan voorproefjes zodat je in de boeken kunt bladeren.

Deel 4: Eiland vol Droids

Verschenen najaar 2023. In september hebben we een succesvolle crowdfundingsactie gehouden via Voordekunst. Het doel van de actie was om een deel van de oplage van dit boek te doneren aan gezinnen die zijn aangesloten bij de Voedselbank Amsterdam. Begin november zijn 150 boeken gedoneerd.

Het verhaal:
Een winterse avond in de duinen. Keila wandelt er met haar hond Blik en ontdekt een wezen… een droid.

Het zwevende eiland van Keila raakt overspoeld door de sterke wezens die alles perfect willen hebben. Ze bedreigen haar hond, plunderen de bakker en slapen in haar bed. Waar komen ze vandaan? Wie heeft ze gemaakt?

Keila probeert de droids weg te krijgen. Een barre tocht volgt en ze belandt op de plek die ze boven alles vreest.

“Eiland vol Droids is een topboek!”

– Frey (11)

“Het is pakkend door de avontuurlijke en snelle verhaallijn”

Boekhopper

Eiland vol Droids is een avontuurlijk verhaal over botsende werelden voor kinderen tussen de 8-12 jaar. Thema’s die op een speelse manier in het verhaal zijn verwerkt zijn kunstmatige intelligentie en migratie.

Bestel via je lokale boekwinkel of online voor €15,99. Ook verkrijgbaar als e-book.

📌 Lees hier het persbericht.

📖 Bekijk het inkijkexemplaar.

“Eiland vol Droids is een heel tof boek voor kinderen in de midden- en bovenbouw”

Boekenbende

“De droids blijken een hele eigen wil te hebben en al snel maken ze de dienst uit op het eiland”

Boekenbaas

Deel 3: Eilandgekte

De treinconducteur Blauwe Man valt op zijn hoofd en is daarna volledig de kluts kwijt. Keila krijgt van de Vorstin van het eiland de opdracht verhalen voor te lezen: dan geneest hij. Maar is dat waar?
Luister naar alle verhalen en ontdek wat er aan de hand is. Naast de illustraties van Marianne Eijgendaal maakten ook andere illustratoren tekeningen, Gertie Jaquet, Georgien Overwater, Lars Deltrap, Marleen Heidweiller en Yu Watanabe.

Eilandgekte animatie

Haar vlotte manier van vertellen, (…) schilderachtig, haast poëtisch, maakt haar uniek in het kinderboekengenre.

– Boekhopper over Eilandgekte

Deel 2: Eiland in de Drup

Eiland in de Drup is het tweede deel. Het eiland dreigt te overstromen door de eindeloze zomerse stortbuien. Keila wil het eiland redden, maar hoe? Haar beste vriend Jon verdwijnt na een vlucht met raketlaarzen en dan heb je ook nog Keila’s rivaal Maximus die alle plannen in de soep laat lopen. Hij fluistert iets over een magische regenplas. De plas brengt je naar iedere plek die je wenst, beweert hij. Is het waar?

Eiland in de Drup

Een leuk boek met de achterliggende boodschap dat als je moedig bent, je veel kan bereiken

– Banger Sisters recensie Eiland in de Drup

Deel 1: Eiland van Keila

Eiland van Keila is het eerste deel. In dit boek lees je alles over hoe Keila vanuit haar ziekenhuis bed op het zwevende eiland terechtkomt, hoe ze nieuwe vrienden maakt, op zoek gaat naar de Vorstin, en de grondeekhoorns redt, en daarmee ook het milieu. Het is door kinderen en volwassenen lovend ontvangen. Met sfeerrijke zwart-wit illustraties.

Eiland van Keila

“Spannend voorleesboek voor kinderen vanaf een jaar of zes.”

Het Parool, 2012

De boeken zijn te bestellen: direct via de uitgeverij (voor een gesigneerd exemplaar): info@leli.nl, via je lokale boekhandel of een webwinkel.