Signeren Eiland in de Drup

Over ons

Marianne Eijgendaal en Elle LepoutreDe makers
Wij zijn twee makers, Elle Lepoutre (schrijver/ontwerper, rechts op de foto) en Marianne Eijgendaal (illustrator/animator). Ons derde boek Eilandgekte verschijnt in juni 2019. Eiland in de Drup was ons tweede boek en Eiland van Keila was het eerste. De boeken vormen een serie, ze zijn prima afzonderlijk van elkaar te lezen.

We zijn allebei afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, Marianne richting animatie en Elle audiovisueel ontwerp. Daarnaast volgde Elle de Schrijversvakschool Amsterdam en de post-HBO opleiding Beroepskunstenaar in de klas (BIK) aan de Hogeschool van Amsterdam.

De uitgeverij
De boeken Eilandgekte, Eiland in de Drup en Eiland van Keila worden uitgegeven door LELI uitgevers Amsterdam, een onafhankelijke uitgeverij opgericht in 2011. Ronald Rhebergen en Paul Impens van Ef & Ef Media vertegenwoordigen de uitgeverij bij boekhandels in heel Nederland.

Weetjes
Elle heeft een hond die heel snel kan rennen, een whippet, en Marianne heeft twee katten. Het is maar goed dat de beesten niet in één huis wonen, want de whippet heeft een grondige hekel aan katten. Ook aan regen trouwens, dus het tweede boek Eiland in de Drup is niks voor hem, in dat boek regent het onafgebroken.

Inspiratie halen Elle en Marianne uit het dagelijkse leven en dat husselen ze dan door elkaar waardoor er een compleet nieuwe werkelijkheid ontstaat. De eiland-wereld.