Over ons

Wij zijn twee makers, Elle Lepoutre (schrijver/ontwerper/kunstdocent) en Marianne Eijgendaal (illustrator/animator). Ons vierde boek Eiland vol Droids verschijnt najaar 2023. Ons derde boek Eilandgekte verscheen in 2019. Eiland in de Drup was ons tweede boek en Eiland van Keila was het eerste. De boeken vormen een serie, maar ze zijn prima afzonderlijk van elkaar te lezen.

Marianne Eijgendaal en Elle Lepoutre

Marianne en Elle tijdens een werksessie in een koffiebarretje op het Haarlemmerplein, Amsterdam

We zijn allebei afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, Marianne richting animatie en Elle audiovisueel ontwerp. Daarnaast volgde Elle de Schrijversvakschool Amsterdam en de docentenopleiding aan de Breitner academie.

De uitgeverij
De boeken Eiland vol Droids, Eilandgekte, Eiland in de Drup en Eiland van Keila worden uitgegeven door LELI uitgevers Amsterdam, een onafhankelijke uitgeverij opgericht in 2011. Ronald Rhebergen en Paul Impens van Ef & Ef Media vertegenwoordigen de uitgeverij bij boekhandels in heel Nederland.

WEETJES
Elle heeft een hond die heel snel kan rennen, een whippet, en Marianne heeft twee katten. Het is maar goed dat de beesten niet in één huis wonen, want de whippet heeft een grondige hekel aan katten. Ook aan regen trouwens, dus het tweede boek Eiland in de Drup is niks voor hem, in dat boek regent het onafgebroken. Elle woont op een eiland… niet zo gek dus dat de Keila boeken zich afspelen op een eiland.

Inspiratie halen Elle en Marianne uit gebeurtenissen uit het dagelijkse leven en die husselen ze door elkaar waardoor er een nieuwe werkelijkheid ontstaat: De eiland-wereld.