Workshops

Er komen in juni twee verschillende workshops bij het boek Eilandgekte, een voor kinderen van 8-11 jaar en een voor 10-12. Houd deze site in de gaten voor de beschrijving van de workshops. Het gaat in ieder geval over verhalen vertellen. De werktitels zijn: Verhalenmachine en Verhalenvanger.

Voor Eiland in de Drup zijn er meerdere workshops voor scholen, boekhandels of bibliotheken. Op verzoek kunnen ze ook op maat gemaakt worden.

1. Magische Flessenpost
Magische FlessenpostMaak kennis met het boek “Eiland in de Drup” via deze uitdagende workshop. Elle Lepoutre gaat voorlezen en daarna mogen de kinderen zelf flessenpost maken. Ze schrijven of tekenen een brief en versieren een fles. Leeftijd 6-11 jaar.

Samen schrijven we een fantastische brief en stoppen die in jouw versierde fles die je mee naar huis mag nemen. Iedereen zou wel een keer in de magische plas willen stappen. Het is wel spannend… Je weet nooit waar je uitkomt. Stuur daarom eerst flessenpost! Bij wie moet jouw magische plas uitkomen? Bij iemand die je kent? Of juist die beroemde voetballer die je niet kent? Of een popster? Je overleden cavia? Verzin het maar!

Flessenpost voorlezen Flessenpost

 

2. Het Spel van de WindSpel van de Wind
Maak je eigen bordspel! Geïnspireerd door een hoofdstuk uit het boek gaan we zelf een bordspel ontwerpen. Zorg ervoor dat je pionnen in de juiste windrichting uitkomen in Het Spel van de Wind! Leeftijd 7-11 jaar.

 

Tekening magische wereld3. Magische wereld
In het boek springt Keila in een magische regenplas… ze heeft gehoord dat de plas een soort portal is en ze hoopt dat ze bij haar vader uitkomt. In deze workshop maken kinderen een tekening (op een sjabloon) en verzinnen hoe hun eigen magische wereld eruit ziet. Vanaf 6 jaar.