Workshops

Er zijn altijd nieuwe workshops in ontwikkeling en de lessen kunnen aangepast worden op verzoek. Neem contact op voor meer informatie: info@leli.nl.

1. Verhalenvanger – Eilandgekte
Verhalenvanger workshop Eilandgekte
VERHALENVANGER is een schrijfworkshop en een knutselworkshop ineen. Voor kinderen vanaf 8 jaar.

We ontdekken hoe de spanningsboog werkt in een verhaal en via een breinboost verzinnen we in korte tijd zelf een verhaal. De zinnen schrijven we schrijven we op dekseltjes en daar maken we een windvanger van; je eigen unieke exemplaar voor in de tuin of je slaapkamerraam.  

Duur: 60 – 75 minuten, aantal deelnemers: maximaal 15 kinderen, inclusief verloting van Eilandgekte. Materiaal wordt bij de workshop geleverd. Kosten en aanmeldingen in overleg met de locatie. Informatie en organisatie via uitgeverij LELI: 06 20984127 / info@leli.nl.

Eilandgekte
Inspiratie voor de workshop is het nieuwe boek Eilandgekte van Elle Lepoutre en illustrator Marianne Eijgendaal. Hoofdpersoon Keila beleeft een gek avontuur op haar zwevende eiland. De treinconducteur Blauwe Man is na een ongeluk volledig de kluts kwijt. Samen met haar beste vriend Jon probeert ze hem te genezen door verhalen voor te lezen. Het verhaal speelt zich af rondom ‘de Mosterdburcht’, een bunker in het bos waar honderden mosterdpotjes staan. Keila knutselt een windvanger van de deksels. En wij dus ook! Wie weet blaast de wind onze verhalen  de wereld in.

Eilandgekte is het derde Keila-avontuur van Elle Lepoutre en Marianne Eijgendaal. Aan de zeven verhalen in het boek werkten gerenommeerde illustratoren mee: Lars Deltrap, Marianne Eijgendaal, Gertie Jaquet, Marleen Heidweiller, Georgien Overwater en de Japanse Yu Watanabe.

Eilandgekte / Elle Lepoutre en Marianne  Eijgendaal hardcover met leeslint, 144 bladzijden / € 16,95 / ISBN: 978 90 818250 5 4, NUR: 283, 282 (8 – 12 jaar), 220 x 150 mm / Vanaf 7 juni 2019 leverbaar


2. Magische Flessenpost – Eiland in de Drup

Magische Flessenpost Foto door Jurriaan BrobbelMaak kennis met het boek “Eiland in de Drup” via deze uitdagende workshop. Elle Lepoutre gaat voorlezen en daarna mogen de kinderen zelf flessenpost maken. Ze schrijven of tekenen een brief en versieren een fles. Leeftijd 6-11 jaar.

Samen schrijven we een fantastische brief en stoppen die in jouw versierde fles die je mee naar huis mag nemen. Iedereen zou wel een keer in de magische plas willen stappen. Het is wel spannend… Je weet nooit waar je uitkomt. Stuur daarom eerst flessenpost! Bij wie moet jouw magische plas uitkomen? Bij iemand die je kent? Of juist die beroemde voetballer die je niet kent? Of een popster? Je overleden cavia? Verzin het maar!

Flessenpost voorlezen Flessenpost

3. Het Spel van de WindSpel van de Wind
Maak je eigen bordspel! Geïnspireerd door een hoofdstuk uit het boek gaan we zelf een bordspel ontwerpen. Zorg ervoor dat je pionnen in de juiste windrichting uitkomen in Het Spel van de Wind! Leeftijd 7-11 jaar.


Tekening magische wereld4. Magische wereld
In het boek springt Keila in een magische regenplas… ze heeft gehoord dat de plas een soort portal is en ze hoopt dat ze bij haar vader uitkomt. In deze workshop maken kinderen een tekening (op een sjabloon) en verzinnen hoe hun eigen magische wereld eruit ziet. Vanaf 6 jaar.